Pescovegetarian
15-20%
45-55%
25-35%
- codziennie 25 dań do wyboru.
Catering pescowegetariański
Do naszego cateringu pescowegetariańskiego zgłasza się wiele osób którzy chcą wprowadzić ryby i owoce morza do spożywanej dotąd diety wegetariańskiej. Powodem takiej decyzji są najczęściej korzyści zdrowotne poprawiające pracę układu sercowo- naczyniowego. Ten nowy plan odżywiania składa się z produktów roślinnych np. roślin strączkowych i orzechów, ale także z wartościowych tłuszczów, na które składają się smaczne ryby i owoce morza.
Jakie korzyści zapewnia pescowegetariański catering dietetyczny?
Mamy doświadczenie w żywieniu ludzi i znamy powody, dla których niektóre osoby wykluczają z diety mięso, pozostawiając w niej ryby. Nasz pescowegetariański catering dietetyczny zamawiają ludzie dążący do uzyskania korzyści zdrowotnych wiążących się z takiego rodzaju odżywiania. Cenne składniki zawarte w tym programie są cenne dla wzmocnienia układu odpornościowego, kości, opóźnienia starzenia się organizmu.
Ryby bogate w kwasy Omega 3 poprawiają funkcjonowanie mózgu i serca, normują poziom cholesterolu i cukru we krwi. Wybierając menu pescowegetariańskie odczujesz poprawę pracy układu nerwowego oraz ograniczenie stanów zapalnych. Ponadto jedząc potrawy z cateringu pescowegetariańskiego spowodujesz zmniejszenie emisji gazów cieplarnianych w porównaniu z dietą osób jedzących co najmniej jedną porcję mięsa dziennie.
Dlaczego ludzie wybierają catering w wersji pescowegetariańskiej?
Wykazano, że osoby korzystające z diety pescowegetariańskiej przybierały na wadze dużo wolniej niż jedzące mięso. Okazało się również, że ograniczenie spożycia produktów zwierzęcych może być dla Ciebie dobre niezależnie od aktualnej diety. Czy ten rodzaj żywienia może wiązać z niedoborem ważnych składników odżywczych? Nie ma takiego zagrożenia, ponieważ ryby i owoce morza dostarczą do Twojego organizmu kwasy tłuszczowe omega-3. Produkty roślinne, takie jak orzechy, nasiona lnu, zawierają w swoim składzie kwas alfa-linolenowy który należy do tłuszczów Omega-3. Natomiast takie gatunki ryb jak: sardynki, łosoś to cenne kwasy EPA i DHA usprawniające pracę serca.
Jakie składniki odżywcze zawiera menu pescowegetariańskie?
Aby zachować zdrowie, człowiek potrzebuje dziennie zaledwie około 0,8 grama białka na 1 kg masy ciała. Jeżeli jednak należysz do osób dążących do spożywania większej ilości białka, pozyskasz je z roślin strączkowych, owoców morza i ryb. Menu pescowegetariańskie jest doskonałym źródłem protein. Na pewno chętnie zjesz obiad z naszego pescowegetariańskigo cateringu dietetycznego np. pieczonego morszczuka w sosie marchwiowo-pomarańczowym z kaszą pęczak ze szpinakiem i bazylią oraz surówką. Poza wymienionymi już korzystnymi składnikami zawartymi w diecie roślinnej z dodatkiem ryb, nie można zapominać o witaminach i minerałach. W naszym jadłospisie obecne będą: selen, cynk, fosfor oraz kobalamina (witamina B12) i witamina B3 i B6.
Możliwość samodzielnego wyboru dań
Możliwość oceniania
posiłków
Funkcja zaproś znajomych z kodem rabatowym
Zmiany adresów i terminów dostaw
pytania