Dla kobiet w ciązy
15-20%
45-55%
25-35%
- codziennie 35 dań do wyboru.
Catering dla kobiet w ciąży
Kobieta, która dowie się o ciąży, będzie musiała uporać się z wieloma problemami związanymi z nową sytuacją. Jednym z głównych jest odżywianie. Z pomocą przychodzi nasz catering dla kobiet w ciąży, który docenia znaczenia diety w tym ważnym okresie. Kobiety czasami nie zastanawiają się, jak ogromny wpływ ma codzienny jadłospis na pełny rozwój i kształtowanie się płodu w łonie matki. Ale są też przypadki: gdy kobieta myśli o odżywianiu już na etapie planowania poczęcia, aktywnie opracowując z naszym dietetykiem przepisy dla kobiet w ciąży i ustalając odpowiedni schemat żywienia. Korzystając z menu dla kobiet w ciąży możesz być spokojna o siebie i swoje dziecko.
Dieta pudełkowa dla kobiet w ciąży to dostosowanie podstawowych zasad żywieniowych
Jeśli nie zastanawiałaś się nad przejściem na odpowiednią dietę, nigdy nie jest za późno, aby zacząć. Dietetycy z naszego catering dla ciężarnych kobiet zauważają, że spożywana żywność wpływa na prawidłowy rozwój płodu. Jeśli chodzi o dietę dla przyszłej mamy, pamiętamy, że podstawą jest białko (15-20%). Odgrywa najważniejszą rolę w rozwoju wewnątrzmacicznym dziecka, pomaga w tworzeniu jego narządów wewnętrznych. Dlatego ważne jest, aby w menu dla kobiet w ciąży znalazły się fermentowane produkty mleczne, dania mięsne i rybne.
Plan odżywiania w ciąży praktycznie nie różni się od sposobu odżywiania osób prowadzących zdrowy tryb życia. Nie trzeba tu wymyślać niczego nowego: należy jeść bez przejadania się, spożywając 5 posiłków dziennie. Dieta pudełkowa dla kobiet w ciąży jest zróżnicowana i zbilansowana, dlatego pokarm będzie dobrze wchłaniany i przyniesie korzyści organizmowi matki i dziecka.
Czy catering dla kobiet w ciąży przestrzega zasad odżywiania?
Nasz catering dla kobiet w ciąży planując Twój program odżywiania nie uwzględni dużej ilości słodyczy i tłustych potraw. Jest to uzasadnione, ponieważ mąka i wyroby cukiernicze nie przynoszą organizmowi korzyści, powodują natomiast szybki wzrost masy ciała.
Zdrowa żywność w menu dla kobiet w ciąży to:
- Dania mięsne (stanowią podstawę żywienia białkowego).
- Ryby morskie i owoce morza (dostarcza białka, fosforu, cynku, jodu, magnezu, witaminy d).
- Warzywa, owoce i zioła stanowią niezbędny kompleks witamin naturalnego pochodzenia (na szczególną uwagę zasługują marchew, brokuły, szpinak i awokado).
- Orzechy zawierające substancje witalne - omega-3, selen, kwas fitynowy, magnez.
- Fermentowane produkty mleczne (dostarczają wapń i żelazo niezbędne do wzmocnienia układu kostnego płodu, kwasu foliowego – dla prawidłowego rozwoju układu nerwowego).
- Olej z oliwek i słonecznika (aby zapobiegać zaparciom, poprawiać kondycję skóry i włosów mamy).
Preferując zdrowe odżywianie, pracujesz na swoją przyszłość. Nie wątp w to, wtedy na pewno zobaczysz wynik swojej pracy. Badania pokazują, że przyszłe matki, które przestrzegają jadłospisu z cateringu dla ciężarnych kobiet w pierwszym trymestrze ciąży, rzadziej cierpią na obrzęki, zgagę i nudności w czasie jej trwania.
Możliwość samodzielnego wyboru dań
Możliwość oceniania
posiłków
Funkcja zaproś znajomych z kodem rabatowym
Zmiany adresów i terminów dostaw
pytania