Ta niezwykła orientalna zupa zastąpić może sycący obiad :) Jest wspaniale aromatyczna i pachnąca kolendrą.
Składniki:
Makaron sojowy - 30 g
mleczko kokosowe - puszka
Bulion - 1 litr
Pasta curry - 2 łyżeczki
Polędwiczka z indyka - 1 szt.
Papryka czerwona - 2 szt
Grzybki mun - 3 łyżki
Groszek cukrowy- 25 dag
Cebula - połówka
Cytryna lub limonka
Szczypta brązowego cukru
Olej kokosowy
Kolendra świeża
Przygotowanie:
W garnku na oleju kokosowym podsmażyć pastę curry , zeszklić cebulkę, dodać pokrojoną na małe kawałeczki indyka i podsmażać co chwilę mieszając przez ok. 3 minuty. Dodać cienko pokrojoną paprykę, groszek ptysiowy oraz namoczone i posiekane grzybki mun i znów smażyć ok. 2 minuty. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać mleko kokosowe i dokładnie wymieszać je z zupą. Doprawić sokiem z cytryny lub limonki i szczyptą cukru. Odstawić z ognia, dodać posiekaną kolendrę.
Wartości odżywcze (250 ml):
Kalorie: 311 kcal
Białko: 10 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 39 g
Czytaj więcej:
- Jak być fit? Budowa ciała ma znaczenie!
- Jak cheat day i cheat meal wpływa na samopoczucie i zdrowie
- Potas – jakie są jego główne właściwości?
- Co to są węglowodany?
- Błonnik – podstawowe informacje
- Dieta lekkostrawna – zasady jej stosowania
- Witaminy z grupy B – podstawowe właściwości
- Dieta if – na czym polega?
- Czym jest piramida żywienia?
- Lekceważenie problemu niedowagi – co jeść aby przytyć?